Etsiz taze bakla yemegi



Iki hafta once yakindaki Helal marketten taze bakla almistim. Rengi biraz gecmis gozuktugu icin iclerini cikarip yemistim. Bu hafta baska bir Arap marketinde cok taze, nazik taze bakla gordum ve hemen aldim. Taze bakla kolestrolu dusuruyormus ve kalp icin icindeki folate ve obur mineraller yuzunden cok yararliymis.

- 1 kg taze bakla
- 1 kuru sogan (yemeklik dogranmis)
- 2 dis sarmisak
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- Istege bagli yogurt (ben keci yogurdu kullaniyorum)
- 3 yk zeytinyagi

Yapilisi:
  1.  Taze baklayi yesil fasulye gibi ayiklayip dograyip yikayin.
  2. Zeytinyagi isindiktan sonra yemeklik dogranmis sogani hafif karamalize edin. Icine bir dis dovulmus sarmisagi ekleyip iki-uc kere cevirin. Sonra biber salcasini ekleyin.
  3. Salca biraz oldukten sonra baklayi ekleyip yaklasik bes dakika karistirarak kavurun. Daha sonra yaklasik olarak dort bardak sicak su ekleyin. 
  4. Tencere kaynamaya basladiktan sonra kapagini kapatip yaklasik 40 dakika orta ateste pisirin.
  5. Baklalar yumusadiktan sonra tuzunu ekleyin.
  6. Yerken uzerine sarmisakli yogurt ekleyin. 
Afiyet olsun. Benimki cok guzel oldu.

Comments