Daha once verdigim zeytinyagli pirasa tarifi sade bir tada sahipti. Sebzelerin tatlari on planda idi. Asagidaki tarifte biber ve domates salcasi eklendi ve bu biber salcasi yemegin tadina baskin oldu. Ayrica yemegin suyu da daha az idi. Pirasa sevmeyenlerin bile yiyebilecegi bir yemek.
- 1/2 kucuk cay bardagi zeytinyagi
- 1 sogan (yemeklik dogranmis)
- 1 yk salca (yarisi domates salcasi, yarisi biber salcasi)
- 1/2 kilo pirasa (ince halka halinde dogranmis, iyice yikanip suyun icinde bekletilmis)
- 2 kucuk havuc (patates soyucusuyla soyulup halka halinde dogranmis)
- 2 avuc dolusu pirinc
- 1/2 limonun suyu
- tuz
Yapilisi
- Celik tavayi orta dereceli ateste isitin. Tava isininca zeytinyagini ekleyin. Zeytinyagi biraz isininca sogani ekleyip pembe olana kadar pisirin.
- Salcayi ekleyip iyice oldurun
- Pirasa ve havucu ekleyip yaklasik olarak 10 dakika orta ateste pirasalari dagitmadan kavurun.
- Pirinci ekleyip pirasalarin uzerine gelecek kadar sicak su ekleyin.
- Pirinc pisene kadar pisirin. Tuzunu ekleyin.
- Ister sicak, isterseniz soguk olarak uzerine limon suyu ekleyerek servis edin.
Comments
Post a Comment