Eritrea Usulu Lahana

Bu soguk kis gunlerinde kis sebzeleri yemekte yarar var. Bu tarifi arkadasim Nihal Eritrea'li bir arkadasindan almis. Ben tarifi allrecipes.com'daki Etiyopya tarifine gore biraz degistirdim.

Abartmiyorum: Bu yemek bugune kadar yedigim en lezzetli lahana yemegi! Mutlaka denemelisiniz! 
 

- 1/2 bardak zeytinyagi
- Bir bas kucuk lahana / yada yarim bas buyuk lahana (ince dogranmis)
- 2 buyuk havuc (ince dogranmis)
- 5 kucuk patates (kucuk kup halinde dogranmis.
- 2 dis sarmisak
- 2 kurutulmus defne yapragi
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1/2 tatli kasigi turmenik
- 1 tatli kasigi karabiber
- 1 cimdik pul biber

- damak zevkinize gore tuz

Yapilisi
- Zeytinyagini lahanayi alacak kadar buyuk yayvan bir tencereye koyun. Sirasiyla defne yapragi, sarmisak ve baharatlari ekleyin. 2 dakika orta ateste cevirerek kavurun.
- Havuclari ve lahanayi ekleyip uzerine 1/2 bardak su ilave edin. Tencerenin agzini kapayin.
- Lahanalar biraz yumusayinca tuz ve patatesleri ekleyin ve patatesler yumusayana kadar pisirin.

Instant Pot'da yapilis tarifi:

  1. Insant Pot'i "Saute" (More) ayarina getirin. Tencere isinip "Hot" yazisi gelince zeytinyagini ekleyin. Sirasiyla defne yapragi, sarmisak ve baharatlari ekleyin ve 1 dakika karistirin. Bir kupa tavuk suyunu (yada normal su) ekleyin ve dibine yapisan baharatlari tahta kasikla kaziyin. 
  2. Ince dogranmis lahanayi tencereye ekleyin. Kup kup dogranmis patates ve havuclari ekleyin.
  3. "Cancel" dugmesine basin. Tencerenin kapagini kapatip "High Pressure"da 10 dakika pisirin. Pistikten sonra dogal yolla bugarini cikarin.

Comments