Bu soguk kis gunlerinde kis sebzeleri yemekte yarar var. Bu tarifi arkadasim Nihal Eritrea'li bir arkadasindan almis. Ben tarifi allrecipes.com'daki Etiyopya tarifine gore biraz degistirdim.
Abartmiyorum: Bu yemek bugune kadar yedigim en lezzetli lahana yemegi! Mutlaka denemelisiniz!
- 1/2 bardak zeytinyagi
- Bir bas kucuk lahana / yada yarim bas buyuk lahana (ince dogranmis)
- 2 buyuk havuc (ince dogranmis)
- 5 kucuk patates (kucuk kup halinde dogranmis.
- 2 dis sarmisak
- 2 kurutulmus defne yapragi
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1/2 tatli kasigi turmenik
- 1 tatli kasigi karabiber
- 1 cimdik pul biber
- damak zevkinize gore tuz
Yapilisi
- Zeytinyagini lahanayi alacak kadar buyuk yayvan bir tencereye koyun. Sirasiyla defne yapragi, sarmisak ve baharatlari ekleyin. 2 dakika orta ateste cevirerek kavurun.
- Havuclari ve lahanayi ekleyip uzerine 1/2 bardak su ilave edin. Tencerenin agzini kapayin.
- Lahanalar biraz yumusayinca tuz ve patatesleri ekleyin ve patatesler yumusayana kadar pisirin.
Instant Pot'da yapilis tarifi:
Abartmiyorum: Bu yemek bugune kadar yedigim en lezzetli lahana yemegi! Mutlaka denemelisiniz!
- 1/2 bardak zeytinyagi
- Bir bas kucuk lahana / yada yarim bas buyuk lahana (ince dogranmis)
- 2 buyuk havuc (ince dogranmis)
- 5 kucuk patates (kucuk kup halinde dogranmis.
- 2 dis sarmisak
- 2 kurutulmus defne yapragi
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1/2 tatli kasigi turmenik
- 1 tatli kasigi karabiber
- 1 cimdik pul biber
- damak zevkinize gore tuz
Yapilisi
- Zeytinyagini lahanayi alacak kadar buyuk yayvan bir tencereye koyun. Sirasiyla defne yapragi, sarmisak ve baharatlari ekleyin. 2 dakika orta ateste cevirerek kavurun.
- Havuclari ve lahanayi ekleyip uzerine 1/2 bardak su ilave edin. Tencerenin agzini kapayin.
- Lahanalar biraz yumusayinca tuz ve patatesleri ekleyin ve patatesler yumusayana kadar pisirin.
Instant Pot'da yapilis tarifi:
- Insant Pot'i "Saute" (More) ayarina getirin. Tencere isinip "Hot" yazisi gelince zeytinyagini ekleyin. Sirasiyla defne yapragi, sarmisak ve baharatlari ekleyin ve 1 dakika karistirin. Bir kupa tavuk suyunu (yada normal su) ekleyin ve dibine yapisan baharatlari tahta kasikla kaziyin.
- Ince dogranmis lahanayi tencereye ekleyin. Kup kup dogranmis patates ve havuclari ekleyin.
- "Cancel" dugmesine basin. Tencerenin kapagini kapatip "High Pressure"da 10 dakika pisirin. Pistikten sonra dogal yolla bugarini cikarin.
Comments
Post a Comment