Isyerinden Singaporlu arkadasim bize ziyafet cekti, bir kac hafta once. Dun pisirdigi karidesin tarifini aldim. En kisa zamanda ben de pisirecegim.
-1 kg karides
- Misir nisastasi
- 2 bag yesil sogan
- sivi yag
- kaya tuzu
Yapilisi:
-1 kg karides
- Misir nisastasi
- 2 bag yesil sogan
- sivi yag
- kaya tuzu
Yapilisi:
- Karidesleri temizleyin, bagirsagini cikarin ve yikayin. Kagit havlunun uzerinde kurutun.
- Karidesleri kagit havluyla kurulayip, bir tabaga eklediginiz misir nisastasina bulayin.
- Karidesleri kizgin yagda kizartin (Tavaya yaklasik 10 karides ekleyin, bu karideslerin bir tarafi pisince obur tarafini cevirerek pisirin. Tavanin bir kenarina ikinci yuzu kizaran karidesleri itin. Tavanin obur tarafina pismemis karidesleri ekleyin. Ikinci yuzu kizaran karidesleri kagit havlu serili bir kaba aktarin. Bu islemi butun karidesler pisene kadar tamamlayin. --Puf noktasi: karidesleri cok pisirirseniz kayis gibi olur. Cok pisirmemeye dikkat edin).
- 2 bag yesil sogani yikayin ve 3 santimetre uzunlugunda parcalara bolun.
- Tavadaki yagi dokun (yagin icinde yanmis misir nisastasi oldugu icin), ve yeni yag ekleyin.
- Ilk once yesil soganin beyaz kisimlarini bu yagda biraz pisirin. Daha sonra yesil kisimlarini ekleyin. Yesil sogani sogan olecek kadar (yumusacak sekilde) pisirin. Eger fazla pisirseniz kurur ve sertlesir.
- Olmus yesil soganin uzerine karidesleri ekleyin. Goz karari kaya tuzunu ekleyin ve yaklasik 30 saniye karistirirak pisirin.
Comments
Post a Comment