Nihal'in meshur yogurt corbasi...Gecen Ramazan'da buradayken disarida tavuk cevirmistik, artan tavuklari Nihal ileride corba yaparsin diye buzluga atmisti. Her sukran gunu artan hindilerle bu yogurt corbasindan yapar. Bu sukran gununde bir kazan corba yapti, 18 kisi yedik :). Ben konserve nohut kullandim, ama Nihal nohutlari duduklude haslayip kucuk parcalara bolup buzlukta sakliyormus, gerektikce kullaniyormus (Tabii daha saglikli oluyor).
- 1 bardak (kupa) yogurt
- 1 yumurta
- 2 y.k. un
- 1 y.k. zeytinyagi
- 5 bardak (kupa) su
- 1/2 bardak (kupa) yikanmis pirinc
- 1 bardak (kupa) haslanmis nohut
- 1 bardak (kupa) pismis ve kucuk parcalara bolumus tavuk
- kuru nane ve tuz
Yapilisi
- Bir tencerenin icine yogurtu, yumurtayi ve unu ekleyip, cirpin. Sonra azar azar suyu ekleyerek cirpmaya devam edin ve zeytinyagini ekleyin.
- Ocagi orta atese getirin ve corba kaynayana kadar cirpmaya devam edin. (Ben her 3 dakikada bir cirptim).
- Corba kaynayinca pirinci, nohutu, ve tavuk parcalarini ekleyin. Pirincler yumusayana kadar dusuk orta ateste pisirin. Ocaktan almadan once tuzunu ve nanesini ekleyin.
Not: Alternatif olarak 2 tavuk butunu yada bir buyuk tavuk gogsunu haslayip da yukaridaki corbayi yapabilirsiniz. Hatta tavuk suyuyla corba daha da lezzetli olur.
Comments
Post a Comment