- 1 tavuk
- 2 kupa bebek yesil ispanak
- 1/2 demet maydanoz (ayiklanmis, yikanmis)
- 1/4 demet as otu (istege bagli)
- 2 kupa basmati pirinci
- 2 yemek kasigi zeytinyagi (tereyag da kullanilabilinir)
- tuz
Yapilis
- 2 kupa bebek yesil ispanak
- 1/2 demet maydanoz (ayiklanmis, yikanmis)
- 1/4 demet as otu (istege bagli)
- 2 kupa basmati pirinci
- 2 yemek kasigi zeytinyagi (tereyag da kullanilabilinir)
- tuz
Yapilis
- Tavugu derin bir tencerede haslayin.
- Maydanozu, ispanagi, istege bagli olarak as otunu 3/4 kupa suyu ekleyerek mutfak robotunda cekin.
- 2 yemek kasigi zeytinyagini pilav tavasinda isitin. Isininca yikanmis pirinci ekleyip hafif kavurun.
- Mutfak robotunda cektiginiz yesil siviyi pirince ekleyip iyice karistirin ve kavurun.
- Ocagin isisini dusurup icine 3 bardak sicak tavuk suyunu ekleyin. Tuz ekleyip, yeniden kavusturun.
- Tencerenin kapagini kapatip 10-15 dakika hafif ateste pilavi pisirin. Pilav yumusayip pisince altini kapatip, pilavi iyice karistirin.
- 10 dakika demlendikten sonra didiklenmis haslanmis tavugu uzerine ekleyip servis edin.
Comments
Post a Comment