Tavuklu Yesil Pilav

- 1 tavuk
- 2 kupa bebek yesil ispanak
- 1/2 demet maydanoz (ayiklanmis, yikanmis)
- 1/4 demet as otu (istege bagli)
- 2 kupa basmati pirinci
- 2 yemek kasigi zeytinyagi (tereyag da kullanilabilinir)
- tuz

Yapilis

  1. Tavugu derin bir tencerede haslayin.
  2. Maydanozu, ispanagi, istege bagli olarak as otunu 3/4 kupa suyu ekleyerek mutfak robotunda cekin.
  3. 2 yemek kasigi zeytinyagini pilav tavasinda isitin. Isininca yikanmis pirinci ekleyip hafif kavurun. 
  4. Mutfak robotunda cektiginiz yesil siviyi pirince ekleyip iyice karistirin ve kavurun.
  5. Ocagin isisini dusurup icine 3 bardak sicak tavuk suyunu ekleyin. Tuz ekleyip, yeniden kavusturun.
  6. Tencerenin kapagini kapatip 10-15 dakika hafif ateste pilavi pisirin. Pilav yumusayip pisince altini kapatip, pilavi iyice karistirin. 
  7. 10 dakika demlendikten sonra didiklenmis haslanmis tavugu uzerine ekleyip servis edin.
Tarifi oprah.com'daki bir tarifi degistirerek yaptim. 

Comments