Oruc tutarken alkaline diyetini takip etmek zor oluyor. Bu asagidaki tarif maalesef asidik bir tarif. Cok kolay, pratik ve lezzetli bir borek. Bu sicak yaz gunlerinde firini yakmak istemeyenler icin ideal. Esim bu boregi benim yaptigima inanmadi, supermarketten hazir dondurulmus aldigimi sandi. O kadar sevdi ki bu aksam iftara yeniden yapiyorum!
- Sos
- Ic
Yapilisi:
- Sos
- 2 yumurta
- 1 cay bardagi sut
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- Ic
- 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (catalla ezilip ufalanmis)
- 6-7 dal maydonoz (ince kiyilmis)
Yapilisi:
- Yumurtalari cirpin, icine sut ve zeytinyagini ekleyip cirpmaya devam edin
- Yaglanmis tavanin icine 1 yufkayi ortaya yerlestirin. Ustune parcaladiginiz ikinci yufkadan parcalar ekleyin. Hazirladiginiz yumurtali karisimin yarisini yufkalarin uzerine dokun. Ustune yufka parcalarini ekleyin. Beyaz peynirle maydanozu karistirip yufkalarin uzerine esit olacak sekilde yayin. Uzerine yufka parcalari ekleyip, geri kalan sosu dokun. Tavanin kenarlarini tencerenin icine yayin.
- Tavayi orta atese yerlestirip, yaklasik 10 dakika, kizarana kadar pisirin. Boregi ters cevirip obur tarafini da pisirin.
- Sicak sicak servis yapin!
Comments
Post a Comment