- Zeytinyagi
- 1 kg kuzu
- 7 bardak sicak su
- 2 demet yesil sogan (500gr - 5 cm uzunlugunda kesilmis)
- 1 domates (Ince dogranmis)
- 1/4 demet taze nane (Yapraklarini sapindan ayrilmis)
- Tuz
- Karabiber
Yapilisi:
- Bir genis celik tencereye yarim cay bardagi zeytinyagini ekleyin.
- Zeytinyagi isininca kuzu etlerini ekleyin. Kuzu eti ilk once tencereye yapisacak sonra pisince ayrilacak. Et parcalarini ters cevirin ve kizartin.
- Iki tarafi kizarinca 7 bardak sicak suyu ekleyip tencenin agzi acik olarak kaynatin. Su kaynayinca tencerenin agzini kapatin 1 saat agir ateste pisirin (duduklu tencerede yarim saat)
- Yesil sogan, nane, domates, tuz ve karabiberi ekleyip yesil soganlar yumusayincaya kadar pisirin.
Bu aksam iftara yemegimiz bu!
Kaynak: Hanemde pisenlerden
Comments
Post a Comment