Girit Usulu Kuzu Haslamasi





-  Zeytinyagi
- 1 kg kuzu
- 7 bardak sicak su
- 2 demet yesil sogan (500gr - 5 cm uzunlugunda kesilmis)
- 1 domates (Ince dogranmis)
- 1/4 demet taze nane (Yapraklarini sapindan ayrilmis)
- Tuz
- Karabiber

Yapilisi:

  1. Bir genis celik tencereye yarim cay bardagi zeytinyagini ekleyin. 
  2. Zeytinyagi isininca kuzu etlerini ekleyin. Kuzu eti ilk once tencereye yapisacak sonra pisince ayrilacak. Et parcalarini ters cevirin ve kizartin.
  3. Iki tarafi kizarinca 7 bardak sicak suyu ekleyip tencenin agzi acik olarak kaynatin. Su kaynayinca tencerenin agzini kapatin 1 saat agir ateste pisirin (duduklu tencerede yarim saat)
  4. Yesil sogan, nane, domates, tuz ve karabiberi ekleyip yesil soganlar yumusayincaya kadar pisirin.

Bu aksam iftara yemegimiz bu!

Kaynak: Hanemde pisenlerden

Comments