Nisa'dan Urla Usulu Kuru Bakla



Gecen haftasonu Turk misafirlerimiz vardi. Tatli Nisa'cik bize kendi memleketi Urla'dan yemekler yapti. Ilki ilk kez yedigim Zeytinyagli Kuru Bakla. Kabuklu kuru baklalari buradaki bir Yunan dukkanindan Nisa almis. Urla'da balikci restoranlarinda meze olarak servis ediliyormus.Asagida benim onu gozetleyerek aldigim tarif - Nisacigim tariflerini bekliyorum, emaille yolla.

- 1 kupa kuru bakla
- 3 kupa su
- 1 limonun suyu
- 3/4 bas sarmisak (rendelenmis)
- zeytinyagi
- kirmizi biber
- tuz

Tarifi:
  1. Kuru baklayi 3 kupa su icinde cok dusuk isida pisirin. Pisip pismedigini bicakla delerek kontrol edin: bicagin ucu baklanin kabugunu delecek kadar pisirin, cok fazla pisirip lapa gibi yapmayin.
  2. Ayri bir kapta limon suyunu, sarmisagi, zeytinyagini ve tuzu karistirin. 
  3. Pisen baklalari bir tabaga alip uzerine sarmisakli limonlu zeytinyagini dokun.

Comments

  1. tam aradığım tarif teşekkürler. Bende bloğuma beklerim.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Yerken kabugu yenilmiyor, onu belirteyim :)

    ReplyDelete

Post a Comment