Dun ne zamandir denemek istedigim yerelmali patates puresini denedim. Yaninda biberiyeli tavuk ile cok lezzetli oldu.
- 9 kucuk sari patates
- 6 kucuk yer elmasi
- 3 ezilmis sarmisak (ben bicagin yassi kismiyla ezdim)
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/2 bardak sut
- 3 yemek kasigi tereyagi
- beyazbiber (yoksa karabiber)
- tuz
Yapilisi:
- Patatesleri ve yer elmalarini yikayip soyun. Patatesleri buyuk parcalara kesin, yer elmalarini daha kucuk parcalara
- Bir tencereye koyup uzerine gelecek kadar soguk su ekleyin. Icine 1 tatli kasigi tuz ile ezilmis sarmisaklari ekleyin. Kapagi kapatip yuksek isida kaynayana kadar pisirin. Kaynayinca altini az atese getirip 10 dakika daha - patates ve yer elmalari catalla parcalanana kadar- pisirin.
- Atesin altini kapatip suyunu suzun ve patatesle yer elmalarini pure yapacaginiz kapa alin. Sut, tereyagi ve damaginiza gore tuz ve beyazbiberi ekleyip pure haline getirin.
Puf noktasi: Patates yer elmasindan daha cabuk pisiyor. O yuzden yer elmasini daha ufak parcalara ayirmak gerekiyor. Yoksa yer elmasini pure haline getirmek zor oluyor.
Comments
Post a Comment