Yerelmali Patates Puresi


Dun ne zamandir denemek istedigim yerelmali patates puresini denedim. Yaninda biberiyeli tavuk ile cok lezzetli oldu. 

- 9 kucuk sari patates
- 6 kucuk yer elmasi
- 3 ezilmis sarmisak (ben bicagin yassi kismiyla ezdim)
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/2 bardak sut
- 3 yemek kasigi tereyagi
- beyazbiber (yoksa karabiber)
- tuz

Yapilisi:
  1. Patatesleri ve yer elmalarini yikayip soyun. Patatesleri buyuk parcalara kesin, yer elmalarini daha kucuk parcalara
  2. Bir tencereye koyup uzerine gelecek kadar soguk su ekleyin. Icine 1 tatli kasigi tuz ile ezilmis sarmisaklari ekleyin. Kapagi kapatip yuksek isida kaynayana kadar pisirin. Kaynayinca altini az atese getirip 10 dakika daha - patates ve yer elmalari catalla parcalanana kadar- pisirin.
  3. Atesin altini kapatip suyunu suzun ve patatesle yer elmalarini pure yapacaginiz kapa alin. Sut, tereyagi ve damaginiza gore tuz ve beyazbiberi ekleyip pure haline getirin. 
Beyazbiber nedir? Karabiberin beyaz kabuklu olani. Lezzeti ayni, yanliz patates puresinde karabiber cok belirgin halde gozukecegi icin beyazbiber tercih edilir.

Puf noktasi: Patates yer elmasindan daha cabuk pisiyor. O yuzden yer elmasini daha ufak parcalara ayirmak gerekiyor. Yoksa yer elmasini pure haline getirmek zor oluyor.

Comments