Kis yemekleri arasinda pirasanin yeri ayridir. Esim havucu cok sevdigi icin bol havuclu yaptim. Herkese sifa olmasi dilegiyle...
- 1 kuru sogan, yemeklik dogranmis
- 1/2 kg havuc, kalin kisimlari yari ay seklinde dogranmis
- Yarim kupa zeytinyagi
- 3/4 kg pirasa (5-6 adet), halka seklinde dogranmis ve kumlarini temizlemek icin suyun icinde bekletilmis
- 3-4 kupa kaynar su
- 1/2 limonun suyu
- 1/2 kupa kahverengi pirinc (brown sweet rice)
- 1 tatli kasigi tuz
Yapilisi
1- Bir tencereye zeytinyagini, sogani ve havucu ekleyin ve soganlar diriligini yitirine kadar karistirarak pisirin (10 dakika)
2- Pirasalari ekleyip 5 dakika kadar pirasalar diriligini yitirine kadar karistirarak pisirin
3- Kaynar suyu, limon suyunu ve pirinci ekleyin ve karistirin *
4 - Pirincler pisince, tuzunu ekleyip altini kapatin
Zeytinyagli pirasa bir gun bekledikten sonra daha lezzetli oluyor.
Salcali zeytinyagli pirasa yemegi tarifini ariyorsaniz burada.
* Kahverengi pirincin pismesi uzun zaman aliyor
- 1 kuru sogan, yemeklik dogranmis
- 1/2 kg havuc, kalin kisimlari yari ay seklinde dogranmis
- Yarim kupa zeytinyagi
- 3/4 kg pirasa (5-6 adet), halka seklinde dogranmis ve kumlarini temizlemek icin suyun icinde bekletilmis
- 3-4 kupa kaynar su
- 1/2 limonun suyu
- 1/2 kupa kahverengi pirinc (brown sweet rice)
- 1 tatli kasigi tuz
Yapilisi
1- Bir tencereye zeytinyagini, sogani ve havucu ekleyin ve soganlar diriligini yitirine kadar karistirarak pisirin (10 dakika)
2- Pirasalari ekleyip 5 dakika kadar pirasalar diriligini yitirine kadar karistirarak pisirin
3- Kaynar suyu, limon suyunu ve pirinci ekleyin ve karistirin *
4 - Pirincler pisince, tuzunu ekleyip altini kapatin
Zeytinyagli pirasa bir gun bekledikten sonra daha lezzetli oluyor.
Salcali zeytinyagli pirasa yemegi tarifini ariyorsaniz burada.
* Kahverengi pirincin pismesi uzun zaman aliyor
Comments
Post a Comment