Yumurtali Pirasa Kavurmasi


Evde pirasa vardi. Ne yapayim diye dusunurken internette bir blogda bu tarifi buldum. Cok lezzetli bir yemek oldu. Pirasalar kavurunca icindeki seker ortaya cikti ve inanilmaz bir lezzet yaratti. Herkese tavsiye ederim.

-1 kg pirasa (halka halinde dogranip, iyice yikanmis)
- 5 yumurta (cirpilmis)
- zeytinyagi
- karabiber
- tuz

Yapilisi:
  1. Dogranmis ve iyice yikanmis pirasayi genis tabanli derince bir teflon tencereye zeytinyagi ile ekleyin
  2. Tencerenin kapagini kapatip agir ateste ara sira karistirarak 15 dakika kavurun
  3. Pirasalar yumusayip pisince cirpilmis yumurtalari tuzu ve karabiberi ekleyin
  4. 2 dakika daha pisirdikten sonra ocagin altini kapatin

Comments