Terbiyeli kofteli sebze corbasi



Dun uc tane tarifi karistirip yeni bir corba icat ettim. "Armutun Sapi" blogundaki "Eksili Kofte", "havuclu kerevizli mercimek corbasi" ve "yogurtlu misket corbasi" tarifleriyle degistirdim. Ortaya lezzetli ve besleyici bir corba cikti. Insan yaratici olunca neler cikiyor. Soguk kis gunlerinde icinizi isitacak bir corba.


- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 sogan (yemeklik dogranmis)
- 1 kereviz (kup kup dogranmis)
- 1 havuc (kup kup dogranmis)
- 6 bardak su
- kucuk kofteler
- 1 kucuk limon
- 1 yumurta
- 2 kasik un (ben kizil un kullandim)

Yapilisi:

  1. Zeytinyagini derin bir tencereye ekleyin. Isininca soganlari ekleyip, diriliklerini yitirine kadar pisirin
  2. Havucu ekleyip 4 dakika kadar karistirarak pisirin. Daha sonra kerevizi ekleyin ve 4 dakika daha karistirarak pisirin.
  3. 6 bardak suyu ekleyin (ben kelle suyu ekledim, siz isterseniz hazirladiginiz et suyunu ekleyebilirsiniz). Tencerenin kapagini kapatip yarim saat kadar sebzeler yumusayana kadar pisirin.
  4. Sebzeler pistikten sonra blendardan gecirin.
  5. Hazirladiginiz kucuk kofteleri ekleyin ve 10 dakika kadar daha pisirin*
  6. Limonun suyunu sikin, ve 1 yumurta ile 2 kasik unla iyice karistirip terbiyeyi hazirlayin. Bu terbiyeyi yavas yavas corbaya ekleyin. Hizla eklerseniz kesilebilir. Iki dakika daha kaynattiktan sonra atesin altini kapatin. 
Afiyet Olsun!

* Kofte tarifi icin "Yogurtlu Misket Corbasi" tarifine bakin. 

Comments