- 4 corba kasigi zeytinyagi
- 1 kurusogan (yemeklik dogranmis)
- 1 sarmisak (kucucuk dogranmis)
- 1 buyuk boy kereviz (ince ince kupler halinde dogranmis)
- 2 corba kasigi un (ben kepekli kizil un kullandim)
- 4 kupa su
- 1 kupa sut (ben keci sutu kullandim)
- karabiber
- tuz
Yapilisi:
- Bir derin tencereye zeytinyagini ekleyin. Yag hafif isininca sogan ve sarmisagi ekleyin ve soganlar hafif pembelesinceye kadar karistirarak kavurun.
- Kerevizleri ekleyip, karistirarak 5 dakika daha kavurun.
- Unu ekleyin ve bir dakika daha kavurun
- 4 kupa soguk suyu ekleyip, orta ateste yaklasik olarak 20 dakika kapagi kapali halde corbayi pisirin.
- 1 kupa sut, karabiber ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pisirin. Blenderdan gecirip 2 dakika daha kaynatin.
Not: Kerevizin kabugunu soymak ve dogramak biraz zor. O yuzden esim benim icin ince ince kup yapti :)
Comments
Post a Comment