Mantar Corbasi

Esim mantar corbasini cok sever. Ancak Amerikali oldugu icin mantar corbasi denince aklina konserveki hazir corbalar gelir. Hazir corbalarin zararlarini anlatmama gerek yok sanirim. Konserve cam olmadigi icin kanser iceren maddeler corbaya geciyor. Corbanin icinde bol bol sagliksiz sodium, MSG, ve soylemesi zor olan bir suru kimyasal maddeler var.

Bu corbada krema yerine sut var. Bir de ben zeytinyagi kullandim ama tereyagi daha guzel olurdu.

- 1.5 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 yemek kasigi kepekli kizil bugday unu
- 250 gr beyaz mantar (yikanip, ikiye bolunup ince ince dogranmis)
- 1/2 litre su
- 3/4 kupa sut (ben keci sutu kullandim)
- 1 tatli kasigi tuz

Yapilisi:
  1. Zeytinyagi ile unu derin bir tencereye ekleyin. Karistirarak unun topaklanmasina mani olun ve 1-2 dakika kavurun
  2. Yikanmis dogranmis mantar, su ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapagini kapatip 10 dakika kaynatin.
  3. Sutu ekleyip bir tasim daha kaynatin. 
Kaynak: Portakal Agaci

    Comments