- 1 buyuk lahana - buranin buyuk lahanasi Turkiye'nin orta boy lahanasi olabilir :)
- 1/2 kg kuzu kiymasi
- 1 orta boy sogan (yemeklik dogranmis)
- 3/4 kupa pirinc (ben brown sweet rice kullandim)
- 2 yemek kasigi biber salcasi
- zeytinyagi
- 1 dis sarmisak (kucucuk dogranmis - kucuk rendeniz varsa rendeden de gecirebilirsiniz)
- 1 cay kasigi kimyon
- 1 limonun suyu
- 1 cay kasigi pul biber
- tuz
Yapilisi:
1- Lahananin ustundeki kismi koni seklinde cikarin - boylece yapraklarin ayrilmasi kolay olur
2- Lahanayi yaprak yaprak ayirin - ayrilmiyorsa buyuk bir tencerede kaynar suda biraz kaynatin
3 - Yapraklari kaynar suda 3-4 dakika kaynatin, sonra ortadaki damarlarini kesin. Kesilmis damarlari yayvan bir tencerenin dibine yayin
4 - Icini diger malzemeleri karistirarak hazirlayin
5- Yaprak sarmasi gibi lahana yapraklarini doldurarak sarin ve tencerenin icine sira sira dizin.
6- Tencereye kaynar suyu ekleyip agir ateste pirincler pisene kadar kapali tencerede pisirin
Not: Lahana sarmasi yapmanin en zor yani yapraklari ayirmak oldu. Sagolsun esim evdeydi ve lahananin dibini bicakla kesti cikardi. Onun yardimlari olmasaydi daha zor olacakti. Bir dahaki sefere orta boy lahana alip deneyecegim.
Izmir'de icine koruk koyup daha eksi yapiyorlarmis. Maalesef korugum yoktu. Esime niye uzum yetistirmiyoruz diye sordum, boylece bol bol korugumuz olur :)
Severek tuketigimiz bir yemektir.Ellerien saglik arkadasim.
ReplyDeleteSevgiler
Sefa
Cok tesekkurler Sefa hanim :) Uzun zamandir yapmiyordum -
ReplyDelete