Biberiyeli tavuk


Birkac gun once "Hunerli Bayanlar"in bloginda benim rejimime uyacak bir tavuk tarifi gordum. Bugun denedim: Harika oldu!!! Rejimime uyarlamak icin normal yogurt yerine keci yogurdu kullandim. Bir de Amerika'da tavuk pirzola olarak satilmiyor; derisi soyulmus tavuk budunun kemigini cikarip iyiye bolup incelttim.

- 8 tavuk pirzolasi
- 3 yemek kasigi yogurt
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 bas sarmisak sahanda dovulmus
- 1 (tepeleme) cay kasigi kori
- 1 cay kasigi biberiye
- 1 limon kabugunun rendesi
- 1.5 cay kasigi taze cekilmis karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 yemek kasigi zeytinyagi

1- Tavuk haricindeki butun malzemeleri karistirin ve cirpip puruzsuz hale getirin
2- Tavuk pirzolalarina bulayin ve 30 dakika buzdolabinda kapali bir kapta marine edin
3- Firini 200 dereceye ayarlayin (390 derece Fahrenheit)
4- Tavuklari yagladiginiz bir buyuk tepside 45 dakika pisirin (ben convection oven'da 25 dakika pisirdim)

Puf noktasi:
(1) Kesinlikle tavuk gogsunden yapmayin - yoksa cok kuru olur. Ben butun tavuk bacagini kucuk iki parcaya boldum ve actim. Tavuk basenin (thigh) kemigini cikardim, alt bacagin kemigini cikarmadim ama bicakla acip pirzola gibi yaptim.
(2) Tepsinin uzerine yagli kagit koyarsaniz tepsiyi yaglamaniz gerekmez. Tavuklar pistikten sonra tepsiyi temizlemek icin de cok vakit harcamazsiniz. Siddetle tavsiye ederim!


Comments