Kerevizli mercimek corbasi

Hala rejimdeyim. Dun kasla goz arasi 3 tane kitkati goturmus olsam da :)

Bir Turk olarak rejimin en zor kismi bugday urunleri yiyememek. Cozum kizil bugday (spelt). Glutensiz diyet yapanlar icin de ideal.

Asagidaki tarif "Acemi Asci" dan. Gecen ilkbaharda bir supermarketten kereviz koku buldum ve denedim. Esim bayildi. Simdi ne zaman pisirsem tabak tabak iciyor. Tarifteki unu, kizil bugday unuyla degistirdim. Onun disindaki hersey rejimime dahil :)

- 1 yemek kasigi kizil bugday unu
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 kucuk kereviz koku (iri dogranmis)
- 1 havuc (iri dogranmis)
- 1 kuru sogan (iri dogranmis)
- 1 kupa kirmizi mercimek (yikanmis)
- 4 kupa su
- tuz

  1. Unu tencerede 1-2 dakika kavurun
  2. Zeytinyagini ekleyip karistirin
  3. Soganlari ilave edip bir kac dakika daha karistirarak kavurun
  4. Havuc ve kerevizleri ekleyin
  5. Yikanmis mercimekler ile suyu ilave edin ve kaynatin
  6. Kaynayinca tencerenin kapagini kapayip ocagin altini kisip yarim saat kadar sebzeler yumusayana ve mercimekler eriyene kadar pisirin
  7. Corbanin altini kapatip el blenderinden gecirip tuzunu ekleyin
Afiyet olsun!
Not: Ben uzerine ev yapimi Antep kirmizi biberi ekliyorum

Comments