Tepsi Kebabi

- 2-3 dilim cok tahilli kuru ekmek
- 1 buyuk sogan (buyuk parcalara kesilmis)
- 1/2 kg buffalo kiymasi (yada az yagli dana kiymasi)
- 2 orta boy yumurta
- 1 tatli kasigi Antep biberi
- 1/2 tatli kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi tuz
- taze ogulmus karabiber
- zeytinyagi

- 2 buyuk patates
- su

- 3 sivri biber
- bir kucuk domates

1- Firini 2oo dereceye ayarlayin (400 derece fahreinheit)
2- Kurumus cok tahilli ekmegi mutfak robotunda ogutun
3- Mutfak robotuna sogani ekleyin ve 20 saniye ekmekle beraber ogutun
4- Karisimi bir kaba dokun ve uzerine kiymayi, yumurtalari, baharatlari ve tuzu ekleyip yogurun
5-Yemegini pisireceginiz kucuk tepsiyi yaglayin
6- Patatesleri soyup orta boy dilimlere boydan kesip tepsinin dibine dizin. Uzerine birazcik su dokunki patatesler yapismasin
7- Kofte hamurunu uzerine yayip elinizle duzlestirin ve uzerine zeytinyagi surun
8-Boylamasina kestiginiz ve cekirdeklerini cikardiginiz sivri biberlerle ince dilimlediginiz domatesleri uzerine dizin
9- 200 derece firinda pisirin

Afiyet olsun! Ben yaninda pilav ile servis ettim.

Kaynak: Nino Mutfakta

Comments

  1. elinize sağlık. Ama resimleri göremiyoruz !

    afiyetle sevgiler,
    iyi hafta sonları diliyorum..

    ReplyDelete
  2. Yeni fotoraf makinesi aldim. Insallah yakinda :)

    ReplyDelete

Post a Comment