- 4 yumurta
- 1.5 cay kasigi Dijon hardali
- 1.5 tatli kasigi tatli mayonez
- kirmizi biber
- kara biber
- tuz
- pul biber
- dereotu
Yapilisi
1 - Yumurtalari bir kucuk tencereye koyun, ustlerini 1 parmak gececek kadar su ile doldurun. Su kaynadiktan sonra altini kisip 10 dakika kadar daha kaynatin.
2 - Ocaktan alin ve hafif soguduktan sonra kabuklarini soyun
3 - Yumurtalari boylamasina ortadan ikiye kesin ve yumurta sarilarini cikarip ayri bir kaseye koyun.
4 - Yumurta sarilarinin uzerine hardal, mayonez, kirmizi biber, karabiber ve tuzu ekleyip catalla iyice ezerek karistirin.
5- Bu karisimi yumurtalarin ortalarindaki bosluga yerlestirin (Goze hitap etsin istiyorsaniz pasta kremasi sikacagiyla yerlestirin)
6 - Ustlerini pul biber ve dereotuyla susleyin.
Kaynak: Vatan gazetesinin kuponla verdigi yemek kitabindan
- 1.5 cay kasigi Dijon hardali
- 1.5 tatli kasigi tatli mayonez
- kirmizi biber
- kara biber
- tuz
- pul biber
- dereotu
Yapilisi
1 - Yumurtalari bir kucuk tencereye koyun, ustlerini 1 parmak gececek kadar su ile doldurun. Su kaynadiktan sonra altini kisip 10 dakika kadar daha kaynatin.
2 - Ocaktan alin ve hafif soguduktan sonra kabuklarini soyun
3 - Yumurtalari boylamasina ortadan ikiye kesin ve yumurta sarilarini cikarip ayri bir kaseye koyun.
4 - Yumurta sarilarinin uzerine hardal, mayonez, kirmizi biber, karabiber ve tuzu ekleyip catalla iyice ezerek karistirin.
5- Bu karisimi yumurtalarin ortalarindaki bosluga yerlestirin (Goze hitap etsin istiyorsaniz pasta kremasi sikacagiyla yerlestirin)
6 - Ustlerini pul biber ve dereotuyla susleyin.
Kaynak: Vatan gazetesinin kuponla verdigi yemek kitabindan
Comments
Post a Comment