Malzemeler:
- 2 Tbs zeytinyagi
- 1 kuru sogan - kucuk dogranmis
- 1 rezene koku - temizlenip kucuk parcalara ayrilmis
- 2 bas sarmisak - kucuk kucuk kesilmis
- 1 kg domates - kabugu soyulmus ve kup seklinde dogranmis
- 2 Tbs domates salcasi
- 4 cup tavuk suyu
- Tuz ve biber
- 2 Tbs ince kiyilmis maydanoz ve yesil sogan (yada chives)
- Taze krema uzeri icin
1- Orta ateste yagi isitin. Isininca icine kuru sogan, rezene koku ve sarmisagi ekleyin.
2 - Karistirarak yaklasik olarak 10 dakika pisirin.
3 - Domates ve salcayi ekleyin ve karistirarak domatesler ezilene kadar 10 dakika kadar pisirin
4 - Tavuk suyunu ekleyip bir tasim kaynatin.
5 - Az ateste 20 dakika daha pisirin
6 - El blenderiyle pure haline getirip tuz ve biberi ekleyin
7 - Servis etmeden once taze maydanoz ve yesil sogani ekleyip arzu ederseniz uzerine bir kasik taze krema ekleyin.
Afiyet olsun!
Kaynak: Williams Sonoma katalogu
- 2 Tbs zeytinyagi
- 1 kuru sogan - kucuk dogranmis
- 1 rezene koku - temizlenip kucuk parcalara ayrilmis
- 2 bas sarmisak - kucuk kucuk kesilmis
- 1 kg domates - kabugu soyulmus ve kup seklinde dogranmis
- 2 Tbs domates salcasi
- 4 cup tavuk suyu
- Tuz ve biber
- 2 Tbs ince kiyilmis maydanoz ve yesil sogan (yada chives)
- Taze krema uzeri icin
1- Orta ateste yagi isitin. Isininca icine kuru sogan, rezene koku ve sarmisagi ekleyin.
2 - Karistirarak yaklasik olarak 10 dakika pisirin.
3 - Domates ve salcayi ekleyin ve karistirarak domatesler ezilene kadar 10 dakika kadar pisirin
4 - Tavuk suyunu ekleyip bir tasim kaynatin.
5 - Az ateste 20 dakika daha pisirin
6 - El blenderiyle pure haline getirip tuz ve biberi ekleyin
7 - Servis etmeden once taze maydanoz ve yesil sogani ekleyip arzu ederseniz uzerine bir kasik taze krema ekleyin.
Afiyet olsun!
Kaynak: Williams Sonoma katalogu
Comments
Post a Comment