Bu tarifi bir Yunan tarifleri paylasan siteden aldim. Facebook'da paylastiktan sonra komsum yemek istedigini soyledi. Ona Turk yemegi borcum vardi. Ne de olsa Yunan yemekleri Turk yemeklerine benziyor. Yanina meyhane pilavi ve cacik yaptim. Karsi komsumla kizi da geldi. Hepsi cok begendiklerini soylediler. Deneyenlere simdiden afiyetler olsun.
- Bir butun organik tavuk (2-2.5 kg)
- 2 yemek kasigi kekik
- 1 yemek kasigi karabiber
- tuz
- Zeytinyagi (tavanin dibinden yarim cm kadar)
- 2 buyuk limon (suyu sikilmis)
- 2 yemek kasigi un
- 2/3 kupa su
Yapilisi:
- Tavugu 8 parcaya ayirin (ben 6 parcaya ayirdim. But ile bageti ayrilinca ufacik kaldi). Tavuklarin uzerine kekik, karabiber ve tuzu ekleyin.
- Derin bir tencereye zeytinyagini ekleyin. Zeytinyagi isininca tavuuk parcalarini kucuk gruplar halinde kizartin.
- Kizaran tavuklari baska bir tencereye alin. Uzerine kizartma tenceresindeki yagi ekleyin.
- Limon suyu ile unu iyice karistirin. Icinde parcaciklar kalmasin. Bu karisimi da tavuklarin uzerine ekleyin. En son suyu ekleyin.
- Tavuklari orta ateste pisene kadar pisirin.
Comments
Post a Comment