Zeytinyagli Pirasa III

Mutfagi temizlerken bu tarifi buldum. Zeytinyagli pirasayi seven bir insan olarak hemen bloguma eklemeye karar verdim :-)

Zeytinyagli Pirasa (7 kisilik)
  • 1 bas sogan (yemeklik ufak ufak dogranmis)
  • 1/2 cay bardagi zeytinyagi
  • 2 havuc (yikanmis, uzerin hafifce kazinmis ve yarim ay seklinde dogranmis)
  • 1/2 kg pirasa (iyice yikanmis ve yarim parmak kalinliginda dogranmis)
  • 2 su bardagi kaynamis su
  • 1/2 cay bardagi pirinc
  • 1/2 limonun suyu
Hazirlanisi:
  1. Soganlari, zeytinyagini ve havuclari bir tencereye koyun. Soganlar olene kadar kavurun.
  2. Pirasalari ekleyin ve diriligini kaybene kadar yaklasik 5 dakika kavurun.
  3. Suyu ekleyin. Bir miktar pisince pirinci ekleyin (onceden eklerseniz pirincler lapa olabilir).
  4. Pirasalar yumusayana kadar pisirin. Piser pismez limonu ekleyin. 
Not: Limonu 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirziniz. Bu sayade yemek daha lezzetli olur ama pisme suresi uzar. 

Comments