Mutfagi temizlerken bu tarifi buldum. Zeytinyagli pirasayi seven bir insan olarak hemen bloguma eklemeye karar verdim :-)
Zeytinyagli Pirasa (7 kisilik)
Zeytinyagli Pirasa (7 kisilik)
- 1 bas sogan (yemeklik ufak ufak dogranmis)
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 2 havuc (yikanmis, uzerin hafifce kazinmis ve yarim ay seklinde dogranmis)
- 1/2 kg pirasa (iyice yikanmis ve yarim parmak kalinliginda dogranmis)
- 2 su bardagi kaynamis su
- 1/2 cay bardagi pirinc
- 1/2 limonun suyu
- Soganlari, zeytinyagini ve havuclari bir tencereye koyun. Soganlar olene kadar kavurun.
- Pirasalari ekleyin ve diriligini kaybene kadar yaklasik 5 dakika kavurun.
- Suyu ekleyin. Bir miktar pisince pirinci ekleyin (onceden eklerseniz pirincler lapa olabilir).
- Pirasalar yumusayana kadar pisirin. Piser pismez limonu ekleyin.
Comments
Post a Comment