Bu tarifi henuz denemedim ama unutmadan denemek icin yazayim dedim.
- 4 yemekkasigi tereyagi (ben keci tereyagi yada zeytinyagi kullanacagim)
- 1 kilo havuc (soyulup, tavla zari seklinde dogranmis)
- 2 orta boy sogan (yemeklik dogranmis)
- 1/4 kupa taze zencefil (soyulup, ince ince dogranmis)
- 6 dal taze thyme (yoksa kekik ekleyin)
- 2 yemekkasigi tuz
- 3/4 tatli kasigi beyaz biber
- 6 kupa su
- eksi krema (yoksa yogurt)
- 4 yemekkasigi tereyagi (ben keci tereyagi yada zeytinyagi kullanacagim)
- 1 kilo havuc (soyulup, tavla zari seklinde dogranmis)
- 2 orta boy sogan (yemeklik dogranmis)
- 1/4 kupa taze zencefil (soyulup, ince ince dogranmis)
- 6 dal taze thyme (yoksa kekik ekleyin)
- 2 yemekkasigi tuz
- 3/4 tatli kasigi beyaz biber
- 6 kupa su
- eksi krema (yoksa yogurt)
- Tereyagini corba tenceresine koyup yuksek ateste eritin. Havuclari, sogani, zencefili, kekigi ve beyaz biberi ekleyip 2 dakika karistirarak pisirin. Suyu ekledikten sonra tencerenin kapagini kapatin ve kaynama noktasina getirin.
- Kaynadiktan sonra kapagi acip isiyi hafif orta atese dusurun. Yaklasik olarak15 dakika havuclar yumusayinca kadar pisirmeye devam edin.
- Tencereyi atesten alin, thyme kullanmissaniz onlari cikarin, ve corbayi atesten gecirin.
- Servis ederken uzerine bir kasik yogurt yada eksi krema ekleyin.
Comments
Post a Comment