Zencefilli havuc corbasi

Bu tarifi henuz denemedim ama unutmadan denemek icin yazayim dedim.

- 4 yemekkasigi tereyagi (ben keci tereyagi yada zeytinyagi kullanacagim)
- 1 kilo havuc (soyulup, tavla zari seklinde dogranmis)
- 2 orta boy sogan (yemeklik dogranmis)
- 1/4 kupa taze zencefil (soyulup, ince ince dogranmis)
- 6 dal taze thyme (yoksa kekik ekleyin)
- 2 yemekkasigi tuz
- 3/4 tatli kasigi beyaz biber
- 6 kupa su
- eksi krema (yoksa yogurt)

  1. Tereyagini corba tenceresine koyup yuksek ateste eritin. Havuclari, sogani, zencefili, kekigi ve beyaz biberi ekleyip 2 dakika karistirarak pisirin. Suyu ekledikten sonra tencerenin kapagini kapatin ve kaynama noktasina getirin.
  2. Kaynadiktan sonra kapagi acip isiyi hafif orta atese dusurun. Yaklasik olarak15 dakika havuclar yumusayinca kadar pisirmeye devam edin.
  3. Tencereyi atesten alin, thyme kullanmissaniz onlari cikarin, ve corbayi atesten gecirin.
  4. Servis ederken uzerine bir kasik yogurt yada eksi krema ekleyin.
Tarif Emeril Lagasse'ye ait. Martha Stewart'in Sukrangunu yemek kitabindan

Comments