Bu tarif is yerindeki arkadasimdan. Soguk gunlerde icinizi isitacak bir tarif. Benim rejimime uygun. Yanina pilav yapip servis etmeyi unutmayin.
- 1/2 kilo tavuk
- susam yagi ve zeytinyagi *
- 2 havuc **(kabuklari soyulup, uzunlamasina dogranmis)
- 1 bardak sut (orjinalinde hindistan cevizi sutu - ben keci sutu koydum)
- 1 buyuk sogan (piyazlik dogranmis)
- 2 yemek kasigi toz kori
- tuz
Yapilisi:
* Susam yagi bulamazsaniz, sadece zeytinyagiyla yada herhangi bir yagla pisirebilirsiniz.
** Orjinal tarifte havuc yok ama benim esim havucu cok seviyor.
- 1/2 kilo tavuk
- susam yagi ve zeytinyagi *
- 2 havuc **(kabuklari soyulup, uzunlamasina dogranmis)
- 1 bardak sut (orjinalinde hindistan cevizi sutu - ben keci sutu koydum)
- 1 buyuk sogan (piyazlik dogranmis)
- 2 yemek kasigi toz kori
- tuz
Yapilisi:
- Tavuklari kucuk kusbasi dograyin (basparmagin ust bogumu kadar)
- Goz karari kadar susam yagi ile zeytinyagini wok tipi kapakli bir tencereye ekleyin.
- Yag tavuklar cisiklayacak kadar isininca tavuklari ekleyin.
- Her elinize tahta kasik alip iki tahta kasikla tavuklar hafif karamelize oluncaya kadar karistirarak pisirin
- Tavuklar suyunu koyup cekip hafif kizarinca sogani ekleyin ve karistirmaya devam edin
- Havuclari da ekleyin ve karistirmaya devam edin
- Sogan ve havuclar yumusayinca atesi kisin, tencerenin ortasini acin ve 2 yemek kasigi koriyi ekleyin ve karistirin
- 1 bardak sutu ekleyip tencerenin kapagini kapatin ve yaklasik 10 dakika pisirin.
* Susam yagi bulamazsaniz, sadece zeytinyagiyla yada herhangi bir yagla pisirebilirsiniz.
** Orjinal tarifte havuc yok ama benim esim havucu cok seviyor.
Comments
Post a Comment