Singapor Usulu Tavuk Korisi

Bu tarif is yerindeki arkadasimdan. Soguk gunlerde icinizi isitacak bir tarif. Benim rejimime uygun. Yanina pilav yapip servis etmeyi unutmayin.

- 1/2 kilo tavuk
- susam yagi ve zeytinyagi *
- 2 havuc **(kabuklari soyulup, uzunlamasina dogranmis)
- 1 bardak sut (orjinalinde hindistan cevizi sutu - ben keci sutu koydum)
- 1 buyuk sogan (piyazlik dogranmis)
- 2 yemek kasigi toz kori
- tuz

Yapilisi:
  1. Tavuklari kucuk kusbasi dograyin (basparmagin ust bogumu kadar)
  2. Goz karari kadar susam yagi ile zeytinyagini wok tipi kapakli bir tencereye ekleyin.
  3. Yag tavuklar cisiklayacak kadar isininca tavuklari ekleyin.
  4. Her elinize tahta kasik alip iki tahta kasikla tavuklar hafif karamelize oluncaya kadar karistirarak pisirin
  5. Tavuklar suyunu koyup cekip hafif kizarinca sogani ekleyin ve karistirmaya devam edin
  6. Havuclari da ekleyin ve karistirmaya devam edin
  7. Sogan ve havuclar yumusayinca atesi kisin, tencerenin ortasini acin ve 2 yemek kasigi koriyi ekleyin ve karistirin
  8. 1 bardak sutu ekleyip tencerenin kapagini kapatin ve yaklasik 10 dakika pisirin.
Yagsiz pisirdiginiz pilavin ustunde servis edin. Afiyet olsun!
* Susam yagi bulamazsaniz, sadece zeytinyagiyla yada herhangi bir yagla pisirebilirsiniz.
** Orjinal tarifte havuc yok ama benim esim havucu cok seviyor.

Comments